bunga pahar terkini 2016

jamu dara

6TROPIN FAT BURNER

6TROPIN FAT BURNER
Nak turunkan berat badan tanpa perlu berdiet dan bersenam secara keterlaluan?

pemborong produk kecantikan muka

pemborong produk kecantikan muka
produk kecantikan muka

sigma eyes

sigma eyes
PEMBORONG CONTACT LENS TERMURAH

KAMBING GOLEK USJ GERENTI SEDAP

Wednesday, May 29, 2013

Masalah Kulit Kepala Bayi Berkerak

Moden Tradisional Virgin Coconut Oil
with
Lemon Aromatheraphy

[NEMO]







Masalah kulit kepala bayi berkerak??? Gunakan NEMO-MTVCO keluaran Moden Tradisional Seri Dewi Malam.

Soalan:-
Salam Kak Anne, baby saya ada masalah kulit kepala berkerak. Dah sapu dah dgn baby oil tapi still berkerak...apa tu orang kata msih berkeruping ??. Geram betul,tangan sya asyik garu kerak tu, nak hilangkan dari kulit kepala dia. Pas tu nampak merah-merah pulak bekas.. kesian dia, pediah agaknye. Akak ada produk tuk baby saya tak? 

Jawapan :-
W'salam . Dear produk MT SDM ada disediakan untuk kegunaan dari bayi hingga dewasa. Untuk masalah dear nih, akak syorkan sangat2 awak gunakan NEMO-MTVCO pada kulit kepala baby awak tu..bukan setakat kulit kepala, boleh jadi minyak urut seluruh badan baby, ruam@ rashes sekali . Cukup selamat untuk digunakan dan tidak panas. Cara nak guna:-

i) Lumurkan minyak MTVCO atas kulit kepala baby hingga kerak tu lembab dan kembang.
ii) Sisir/sikatlah lembut2..dan buang mana yang tertanggal sahaja...jgn dipaksa mana kerak2 yg masih melekat di kepala takut luka.
iii) bila mandi@basuh di bahagian kepala baby, guna air suam2 biasa2 jer dgn syampoo yg lembut ...jgn guna air panas atau sejuk sangat. Ini untuk elakkan kerak jadi terlalu kering.
iv) Ulang penggunaan MTVCO...hingga hilang kerak kepala tu yer. Insyaallah cubalah dengan izin Allah kerak akan hilang. 

Dulu, org2 tua kata...kepala baby berkerak ni "sawan " maaflah akak pun x tahu sawan apa..dan secara tradisional dorang gunakan minyak kelapa atau santan lumur kat kepala baby. Orang moden sekarang kata "cradle cap" , secara moden x perlu susah2 rawatlah dengan menggunakan Moden Tradisional Virgin Coconut Oil keluaran MT-SDM

No comments:

Post a Comment